
Spareribs volgens de 3-2-1 methode

Spareribs volgens de 3-2-1 methode
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Varkensvlees
Keuken
Amerikaans, BBQ
De 3-2-1 Methode betekend oorspronkelijk 3 uur - 2 uur en 1 uur. Vanwege het formaat spareribs die wij in Nederland kennen vind ik 2-1-0,5 hierin passender. Dit hangt dus af van de grootte van de spareribs!

Ingrediënten
-
2 stuks spareribs (dikbevleesd)
-
15 gram NOSKOS - The Spareribs rub
-
Zonnebloemolie
-
1 eetlepel Honing
-
20 gram roomboter
-
2 eetlepels Blues Hog Raspberry Chipotle Barbecue Sauce
-
1/2 eetlepel Ruwe rietsuiker
Voor het inpakken
Instructies
Haal de sparerib uit de verpakking en kijk over er grote stukken vet op zitten. Snij deze eraf om een egaal dikke rib te krijgen.
Haal vervolgens het vlies aan de achterkant van de spareribs weg. Dit kan het beste door een de achterkant van een lepeltje tussen het vel en het bot te steken. Vervolgens trek je het vel er met de hand vanaf.
Smeer de spareribs dunnetjes in met zonnebloemolie, dit dunne laagje zorgt ervoor dat je rub beter plakt. Je kunt ook eventueel olijfolie of zelfs mayonaise gebruiken!
Bestrooi de spareribs aan beide kanten ruim in met de NOSKOS - The Spareribs rub.
Laat dit intrekken en steek ondertussen de barbecue aan op een temperatuur van 110 graden Celsius.
Leg de spareribs op de barbecue en laat deze 2 uur liggen op de barbecue totdat de rub goed aangeplakt zit aan de ribs en ze een mooie mahonie-achtige kleur hebben.
Na ongeveer 2 haal je de spareribs eraf. Vervolgens verpak je ze in de aluminiumfolie en voeg je de honing, rietsuiker, roomboter en bbq saus toe aan beide kanten van de rib.
Verpak de sparerib met aluminiumfolie en zorg dat deze goed dicht zit. Let op met eventuele uitstekende botjes. Leg het vlees terug op de barbecue voor ongeveer 1 uur.
Na stap twee van deze methode haal je de spareribs uit de verpakking en smeer je ze in met de saus die in de aluminium folie achter blijft. Leg ze vervolgens terug op de bbq voor een laatste 30 min.
Na 15 minuten nog een keer insmeren met de saus en laat je ze liggen tot de 30 minuten van de laatste fase voorbij zijn!
Eet smakelijk!
