Armadillo Eggs
Armadillo Eggs
Beoordeeld met 5.0 sterren door 5 gebruikers
Categorie
Varkensvlees
Keuken
Amerikaans
Porties
6
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
150 minuten
Een echte BBQ-klassieker uit Amerika, ik heb ze gemaakt met pasen, maar deze heerlijke snack is altijd lekker!!
Ingrediënten
-
500 gram braadworst
-
6 jalapeñopepers
-
75 gram roomkaas
-
75 gram chedarkaas (geraspt)
-
12 plakken ontbijtspek
-
3 eetlepels BBQ rub (wij gebruikten PitmasterX Pork)
-
Barbecue saus (Wij gebruikten Blues Hog Original)
-
Rookhout (Wij gebruikten Appel Chunks)
-
Kerntemperatuurmeter
Extra benodigdheden:
Instructies
Voorbereiding:
Snijd van iedere jalapeño de voor steelkant eraf en verwijder de zaadjes, dit doe je met een smal scherp mesje.
Meng in een kom de Cheddar, de roomkaas en een eetlepel van de door jouw gekozen rub en vul de jalapeño pepers met dit mengsel.
Snijd vervolgens het vel van de braadworsten door en haal het vlees eruit. verdeel het vlees in 6 gelijke porties.
Pak iedere jalapeñopeper in met een deel van het braadworstvlees en kneed dit tot een ei. Let er op dat er geen scheuren in het vlees zitten waardoor het kaas tijdens het bereiden eruit loopt. U heeft nu 6 mooie eieren.
Rub de eieren in met de door jouw gekozen rub.
Wikkel ieder ei in met twee plakken ontbijtspek en zet eventueel vast met een cocktailprikker.
bereiding op de barbecue
Steek je barbecue aan en maak gereed voor indirect barbecueën op 110°C
Voeg je rookhout toe als de barbecue op temperatuur is.
Leg de Armadillo Eggs op het rooster en laat ze roken tot een het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt.
verhoog de temperatuur van je barbecue en grill de Armadillo Eggs op direct vuur waardoor de bacon lekker krokant wordt.
Eetsmakelijk!!
na 20 minuten kwast je de Armadillo Eggs in met de door jou gekozen barbecue saus. Doe dit na 10 minuten nog eens.